Resurser

Här samlar vi allt material och länkar till alla verktyg vi använder. Vi försöker använda så mycket open source-verktyg som möjligt för att man ska kunna fortsätta skapa hemma eller på skolan.

Lasersvärd

Sista CoderDojon skapade vi lasersvärdseffekter med After Effects CS6:
Gör ditt eget lasersvärd

Python

Hösten 2015 har vi kodat i Python, här är materialet i vi använt:

Koda spel

Det finns mycket roligt på code.org, här är materialet i vi använt:

Lego Mindstorms

Vi använder Lego Mindstormsrobotar som man kan bygga och modifiera på oändligt många sätt. De finns att köpa i de flesta leksaksaffärer. Läs mer

Raspberry Pi


En liten programmerbar dator som kostar så lite som 350 SEK. Det finns många instruktionsfilmer om hur man gör allt möjligt kul med Raspberry Pi på webben. Med en Pi kan du bygga spel, robotar och mycket annat. Läs mer

Om du har en Raspberry Pi kan du koda i Minecraft med Python. Läs mer

Webb

Lär dig koda egna hemsidor från grunden. Vi lär dig allt du behöver veta om hur man skapar sin egen hemsida. Vill du lära dig hemma kan det vara värt att kolla in dessa sidorna:

3D


Skapa 3Dmodeller som sedan kan skrivas ut med en 3Dskrivare. Vi har tillgång till både en 3Dskanner med laser och en Kinectkontroll som kan skanna in större saker som människor. Vi har även tillgång till en 3Dskrivare. Prova att skapa i 3D med t ex TinkerCAD, det är superkul!